top of page

Ressenya de la sortida del 12/11/19

  • cgomez133
  • 5 dic 2019
  • 2 Min. de lectura

Recordeu aquella recerca prèvia que vaig fa uns dies, on donava informació bàsica dels llocs que anàvem a visitar? Bé, doncs vam anar-hi, i a continuació explicaré què tal.


Primer de tot, al arribar a Barcelona vam anar-hi al CCCB, a veure l'exposició anomenada FEMINISME!, la qual es divideix en dues parts i es troben obres de tot tipus d'artistes (locals i estrangers). Aquesta exposició està disponible des del 19 de juliol del 2019 fins al 5 de gener del 2020. Després vam anar-hi a la Pedrera, a veure Miralls de l'Invisible, de Bill Viola. Està disponible des del 4 d'octubre del 2019 fins la 5 de gener del 2020, i consta d'un conjunt de videoinstal·lacions que formen part de la seva trajectòria artística.


Primer parlaré de la CCCB, la qual recollia tot tipus d'obres (és a dir, tant foografies com performance, happenings, vídeos, etc.) amb una temàtica en comú: el feminisme. Es dividia en 2; una part dels anys 70, i l'altre des dels 70 fins l'actualitat. D'aquesta manera, podem observar l'evolució de les maneres de reivindicar-se de les dones. En general, vam observar obres trencadores (amb la societat i els estereotips de l'època), i també trencadores de tabús, ja que tractaven conceptes que en aquells temps no estaven ben vists, com la menstruació o el llibre desig sexual. A més, moltes imitaven i s'apropiaven de diferents iconografies per criticar-les o donar-lis un sentit propi, com per exemple una obra que recordo, la qual s'assemblava molt a la pintura El naixement de Venus, una inconografia popular. Per últim, també trobem la utilització dels estereotips de l'època (que la dona havia de ser a casa, per exemple) per efectuar les crítiques, utilitzant-lo amb ironia.


Imatge de la cronologia del feminisme a Catalunya.

Obra on es mostra un concepte molt natural pero molt mal vist a la vegada: la menstruació.

Obra on es mostra i juga amb el lliure desig sexual de la dona sense tabús.

Obra on es juga amb l'estereotip de que les dones hem de ser a casa planxant.

Un cop va acabar aquesta exposició, vam anar-hi a la Pedrera on, com he dit prèviament, es feia una exposició d'en Bill Viola, un reconegut artista. En aquest cas, aquesta exposició ofereix un recull d'algunes de les obres més reconegudes de la seva trajectòria, entre les quals es destaquen dues: · The Reflecting Pool (1977-1979): aquesta és un vídeo on s'aprecia la seva habilitat a l'hora de manipular la teconologia, doncs veiem com succeeixen coses a la vegada en un mateix vídeo, tot això reflectit a l'aigua. · Martyrs (Earth, Air, Fire, Water): aquesta és més recent i es la seva manera de representar els elements que trobem al títol, sempre buscant arribar a l'espectador.

No hi podiem fer fotos, així que posaré algunes extretes d'Internet.


Captura de pantalla del vídeo The Reflecting Pool.

Captura de pantalla de Martyrs.


En conclusió, va estar una excursió molt completa, on vam veure tot tipus d'obres i de maneres de fer, totes amb missatges i temàtiques diferents. Sense dubte, una gran dosi d'inspiració, doncs el talent i la valentia de totes dues exposicions és admirable.

Comentarios


Únete a nuestra lista de correo

No te pierdas ninguna actualización

© 2023 por Secretos de Armario. Creado con Wix.com

bottom of page