top of page

Treball previ de la sortida del 11/03/2020

  • cgomez133
  • 12 mar 2020
  • 2 Min. de lectura

Tot i que jo no vaig poder anar, els meus companys van anar d’excursió al CaixaForum a veure dues exposicions:

  1. Objectes de desig. Surrealisme i disseny 1924-2020. Com s'han influenciat disseny i surrealisme mútuament, al llarg de la història.

  2. On som on podríem ser. Art conceptual.

El CaixaForum, si no ho recordem, és un centre que antigament va estar una fàbrica dissenyada per l’arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch. Més endavant, la Fundació ”la Caixa” el va adquirir el 1963 i, després de reformar-lo, el 2002 es va obrir al públic com el primer CaixaForum d’Espanya, on es presentaven tot tipus d’exposicions amb la intenció d’ensenyar.


Parlant de les exposicions, la primera tracta sobre les influències mútues del disseny i el surrealisme al llarg de la història, sobre tot després de la II Guerra Mundial, doncs no són molt conegudes. Aleshores, per explicar al respecte, s’utilitzen obres dels últims 100 anys de tots dos gèneres, juntament amb una gran varietat d’informació, per a que el públic aprengui. Llavors, quin tipus de fets podem trobar allà? Doncs alguns tals com que el surrealisme va ajudar al disseny a alliberar-se del dogma de funcionalitat segons el qual “la forma segueix la funció”, i va obrir nous camins cap a les emocions i les fantasies. Segons la pàgina web, l’exposició aportarà informació sobre el surrealisme i el disseny per tal de revelar uns paral·lelismes que no s’han estudiat molt; sembla que van estar relacionats més del que pensem. Allà hi podrem trobar pintures, escultures, cartells, revistes, llibres, etc., i també una gran varietat d’artistes: Gae Aulenti, Björk, Claude Cahun, Achille Castiglioni, Giorgio de Chirico, Le Corbusier, Salvador Dalí, Isamu Noguchi o Meret Oppenheim.

Exemples d’aquest tipus d’obres:


Està activa des del 28 de febrer al 7 de juny del 2020, i està produïda i organitzada amb el Vitra Design Museum, patrocinada per Hugo Boss i amb el recolzament de l'Art Mentor Foundation Lucerne.


La segona exposició tracta sobre les nostres formes de connexió amb l’entorn i el paisatge, entenent aquests conceptes com a espais amb definicions en transició. Aleshores, la presentació exposa la qüestió de si un art interactiu i processual es podria acostar a una nova articulació d’allò social.

Està activa des del 5 de MARÇ al 21 de juny de 2020, i inclou obres d’artistes molt importants tals com: Cindy Sharman, Joan Brossa i Cilddo Meireles, entre molts altres.



Comentarios


Únete a nuestra lista de correo

No te pierdas ninguna actualización

© 2023 por Secretos de Armario. Creado con Wix.com

bottom of page